English

RAUHER ENGEL


Rauher Engel is een Rotterdams danstheatergezelschap, opgericht in 2006.


De drijvende kracht achter Rauher Engel is artistiek leider Dagmar Chittka.

Zij werkt met wisselende gastdansers.

 

Dagmar is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) en is in haar studietijd al begonnen met choreograferen. In 1993 won zij de Corrie Hartong Prijs met het stuk “Es tanzt das ZNS”. Van 1997 tot 2006 was zij een van de twee artistiek leiders van danstheater Lieber Gorilla.

 

De voorstellingen van Rauher Engel zijn een grillige mix van dans en beweging, spel en muziek. Ze kenmerken zich door lyrische beelden, fysieke intensiteit en absurditeit. Zo ontstaat een fantasievolle beeldtaal,  die op een directe manier met het publiek. Daarom zijn de voorstellingen ook zeer geschikt voor jongeren.

Nadat Dagmar lange tijd stukken voor volwassenen maakte, choreografeert zij nu vooral voor een jong publiek. Zij zegt: „ Wat ik zo fascinerend aan kinderen vind is, dat ze zo spontaan en eerlijk reageren. Ze houden je een spiegel voor. Ik wil kinderen door mijn voorstellingen raken, de fantasie prikkelen, zintuigelijke ervaringen laten beleven en hun voelbaar maken, dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen de realiteit.” In dit kader is Dagmar op dit moment bezig om dansworkshops gebaseerd op het <voelen van binnenuit> te ontwikkelen.