English

RAUHER ENGEL           

 

Rauher Engel is een Rotterdams danstheatergezelschap, opgericht in 2006.


De drijvende kracht achter Rauher Engel is artistiek leider Dagmar Chittka.

Zij werkt met wisselende gastdansers.

 

Dagmar is afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) en is in haar studietijd al begonnen met choreograferen. In 1993 won zij de Corrie Hartong Prijs met het stuk "Es tanzt das ZNS". Van 1997 tot 2006 was zij een van de twee artistiek leiders van danstheater Lieber Gorilla.

 

De voorstellingen van Rauher Engel zijn een grillige mix van dans en beweging, spel en muziek. Ze kenmerken zich door lyrische beelden, fysieke intensiteit en absurditeit. Zo ontstaat een fantasievolle beeldtaal,  die op een directe manier met het publiek. Daarom zijn de voorstellingen ook zeer geschikt voor jongeren.

Nadat Dagmar lange tijd stukken voor volwassenen maakte, choreografeert zij nu vooral voor een jong publiek. Zij zegt: ,, Wat ik zo fascinerend aan kinderen vind is, dat ze zo spontaan en eerlijk reageren. Ze houden je een spiegel voor. Ik wil kinderen door mijn voorstellingen raken, de fantasie prikkelen, zintuigelijke ervaringen laten beleven en hun voelbaar maken, dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen de realiteit." In dit kader is Dagmar op dit moment bezig om dansworkshops gebaseerd op het <voelen van binnenuit> te ontwikkelen.


 


Gegevens Instelling

Stichting Rauher Engel

Adres: 

Elisabethlaan 20, 

3051JB Rotterdam

tel: 0622983767

e-mail: mail@rauherengel.com

 

IBAN: NL04INGB0004382699

BIC: INGBNL2A

BTW: 8168.59.280B01

KVK: 24392631

RSIN 8168 59 280


Telefoon

+31 (0)6 2298 3767 - Dagmar Chittka


ANBI Status

Rauher Engel heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling).

 

Doelstelling

1. De stichting heeft tot doel het maken van bewegingstheater, dans en mime voor een breed ge´nteresseerd publiek, bestaande uit alle lagen van de bevolking, jong en oud en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreek of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.


2. De stichting tracht haar doel te bereiken door het uitwerken van een concept met behulp van een of meerdere kunstvormen.

 

Het bestuur

De stichting kent een driekoppig bestuur bestaande uit voorzitter, secretaris en penningmeester. De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun bestuurswerkzaamheden. 

 

Voorzitter: Theo Goemaat

Theo heeft sociologie gestudeerd in Rotterdam en Bielefeld. Hij heeft sociale psychologie gedoceerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was  jarenlang beleidsadviseur in de Rotterdamse cultuursector.

 

Secretaris: Christine St÷ber
Christine heeft dans en toneel gestudeerd in Parijs en Rotterdam (Codarts). Haar specialisaties zijn moderne dans en improvisatie. Nadat ze jarenlang als danser en dansdocente gewerkt heeft is zij een bekende in de Rotterdamse danswereld en beschikt over een groot netwerk. Vanwege haar achtergrond is zij goed op de hoogde van het Rotterdamse dansklimaat. 

 

Penningmeester: Kalinka Loos

Kalinka heeft rechten gestudeerd in Nijmegen en een certificaatstudie kunst- en cultuurmanagement gedaan in Rotterdam. Zij is werkzaam als toegevoegd notaris. Vanwege haar interesse in kunst en cultuur, waaronder dans, zet zij zich graag in voor deze sector.

 


 


 

 

Financieel verslag 2018

Financieel verslag 2019

Financieel verslag 2020

Financieel verslag 2021


Beleidsplan 2019